A kávé

Célunk tehát többet között maga a kávé – mint gyümölcs – megismertetése. Kávézónkban lehetőséged van különböző pörkölések közül választani: 100% arabica kávéból készült olasz, újabban pedig már közepes pörkölésű – úgynevezett „full city” blendekből készítjük italainkat, a klasszikus kávét kedvelők számára.

Az utóbbi években nagy fejlődésnek indult hazánk kávékultúrája, és kialakult az ún „újhullámos” kávézó kifejezés, mely sok-sok kávéimádó figyelmét felkeltette. Ezzel rengeteg érdekesség és izgalom jelent meg a kávézásban. Éppen ezért, kínálatunkban világos pörkölésű speciality kávék is szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy a kávék kevésbé vannak megpörkölve, s így sokkal jobban kiérezhetők a kávé valódi, gyümölcsös ízjegyei. Gondoltad volna, hogy minden tájegységről származó kávé más-más karakterisztikával rendelkezik?

De ha az espresso technológián kívül más eljárásokat is szívesen megismernél, nálunk erre is van lehetőséged! Léteznek különböző alternatív kávékészítési technikák, melyek által ismét egy másik oldaláról ismerheted meg a kávét. Például megismerkedhetsz a valódi „hosszú” kávéval egy filterkávé formájában, vagy kipróbálhatod akár a dzsezvában készült török kávét is…vagy esetleg az érdekelne, hogy milyen íze van a kávécseresznyének? Akkor készítünk neked egy cascara-teát!